... et fantastisk nydelig sted

PATTAYA

Pattaya var opprinnelig en søvning fiskerlandsby på 1960 tallet. Under Vietnamkrigen etablerte amerikanerne en base på U-Tapao flyplass omlag 4 mil sør for Pattaya og amerikanske soldater ga startskuddet til Pattaya som badeby og feriested. Området har i senere år hatt en eventyrlig vekst og det antas at omlag 7.000 nordmenn befinner seg i området på vinterstid. Dette innebærer at området er en største norske kolonien sett bort fra Spania. Pr i dag antas at Pattaya har omlag 200.000 innbyggere.

Pattaya har en vakker strandpromenade og lokale myndigheter har satset enormt for å gi stedet et etterlenget ansiktsløft. Blant annet er vannkvaliteten i sjøen langt bedre nå enn på flere tiår. Området har et stort aktivitetstilbud for barnefamilier. Pattaya har også i 2008 overtatt som det stedet thaiane selv besøker for fritidsformål. Pattaya har et svært godt klima hvor temperaturen ligger rundt 30C året rundt. Selv i regntiden kan det gå uker uten nedbør.

Aktivitetstilbudet i Pattaya er enormt og er et eldorado for barnefamilier. Her kan nevnes badeland, go.cart, bungy jump, a million year stone park, underwater world etc.

En rekke eksklusive hoteller og eiendomsutbyggere med "high end" prosjekter har også vært med å løfte området som ett av de mest attraktive i Thailand. Pattaya har også 7 internasjonale skoler samt internasjonale sykehus med det høy kompetanse og det siste av utstyr.

En rekke store kjøpesentre er etablert i området og det er svært godt utbud av butikker, restauranter, barer og hoteller. Det er rent og ryddig over alt. Lang sjøsiden i Pattaya ligger en rekke gode fisk- og skalldyrrestauranter.

Området er et eldorade for golfspillere med over 20 golfbaner i området, flere av disse i internasjonal klasse. Green fee er svært rimelig sammenlignet med hva man er vant med fra Europa.

JOMTIEN

Jomtien Beach ligger omlag 5 kilometeer sør for Pattaya. Jomtien er langt mindre utbygd og tempoet er roligere. Jomtien Beach ble i 2006 kåret som Thailands fjerde beste familiestrand

Kommunikasjon er svært lett med baht busser som går i skytteltrafikk langs beach road og til Pattaya.

Jomtien har svært godt utvalg av restaranter og man kan også trygt kjøpe mat av de mange rullende gatekjøkken som tilbyr alt fra rissuppe til bananpannekaker og grillet kylling.

Langs stranden er det tett i tett med fluktstoler, parasoller og enkle strandbarer med rimelig øl og brus. I helgene må du regne med at stedet er noe mere travelt som følge av at en rekke Bangkok thaier bruker Jomtien som rekreasjonssted i helgene.

Fra Jomtien og Pattaya kan man ta øyturer til Koh Larn og Koh Sak. Båtforbindelse er rimelig og enkelt fra Central Pier i Pattaya.